Om mig

Efter mååånga år som anställd, den mesta av tiden på Uppsalas stora mediehus Upsala Nya Tidning, tog jag steget att bli min egen herre på täppan. Läskigt så klart, men det känns både rätt och finfint! Jag har flaxat lite hit och dit och den röda tråden är utveckling, främst digitalt, uppstart av nya projekt, sociala och livs levande kontakter och en stor vilja att lyfta fram allt härligt med Uppsala och de som bor och verkar där.    Kanske tycker du att jag kan något som du behöver hjälp med. I så fall – vi hörs!

Jag har jobbat som journalist under större delen av mitt yrkesverksamma liv. Efter vikariat på Aftonbladet, Nya Dagen och DN fick jag fast jobb på sportredaktionen på UNT i mars 2001.
2008 tillträdde jag som sportchef på tidningen och fick möjligheten leda en redaktion i en både expansiv och digitalt utvecklande tid.
Jag har alltid jobbat främst digitalt och har haft ansvaret för den digitala utvecklingen och analysen på UNT:s redaktion under många år och har jobbat yrkesmässigt med sociala medier (främst Facebook, Twitter och Instagram) dagligen i tio års tid och skött flera kunders, samt delar av UNT:s egen annonsering i sociala medier. Från kampanj till analys.

2015 ”bytte jag sida” till kommersiell redaktör, med arbetsuppgifter som utveckling av nya affärer och event, redaktör för magasinet Upsalia och senare huvudansvarig för satsningen på uppsalavimmel.se som sedan blev uppsala.com – med uttalat fokus på positiva nyheter om och för Uppsala.

Jag har jobbat som redaktör och utvecklare av nativeannonsering på unt.se och eposten.se. När den nya affärsmodellen sjösattes ledde jag det dagliga arbetet med nativeannonsering från första kundkontakt genom produktion till analys av kampanjerna.
Förutom de dokumenterade utbildningarna har jag gått mängder av webbinars, interna utbildningar, onlineutbildningar, och läst många, många böcker om digital utveckling, SEO, optimering, sociala medier, mediestrategier, annonsering i sociala medier osv.

Jag gillar helt enkelt att utvecklas.

I dag driver jag Heja Uppsala tillsammans med Charlotte Hörngren. Där hittar man Uppsalas största kalendarium, en hel massa positiva nyheter, inspiration och blogginlägg från min och andras vardag i häliga Uppsala.

För ett par år sedan flyttade jag ”hem” till Knivsta där jag bor med man och en tonåring på samma gård som resten av min familj (brorsan med familj och min mamma). Jag plockar gärna svamp, umgås med massor av vänner och mår som allra bäst med minst ett par, tre projekt på gång!
Spelar usel golf, men har roligt ändå.

 

Lite övrigt som jag själv ser som små meriter
— Jag har suttit med i Fredagspanelen i P4 Uppland (i egenskap av redaktör på Uppsala.com) under flera år.
— Jag är med i det kvinnliga nätverket Goaldiggers vilket medför en hel massa härliga och viktiga kontakter i Uppsalas näringsliv.
— 2017 var jag nominerad som en av fyra till priset ”Årets marknadsförare av Uppsala” som delas ut av UClub! Uppsala.
— 2014 var jag med på Relations (sista) lista över Uppsalas starkaste personliga varumärken.
— Skrev Uppsalakrönikor när Aftonbladet startade sin satsning på lokala Uppsalanyheter.
— Levererar spaningar i Radio Uppland på fredagar i ett ganska ojämnt intervall
— Sitter i juryn för Uppsala Idrottsgala.
— Sitter i juryn för Årets Uppsalabo, Årets unga Uppsalabo, Årets marknadsförare av Uppsala och Årets kreativa Uppsalabo.

TIDIGARE ARBETEN
— Kommersiell redaktör, Upsala Nya Tidning 2015-2019
— Projektledare ny digital plattform, Upsala Nya Tidning
— Superuser digitala plattformar, Upsala Nya Tidning/NTM
— Sportchef 2008-2015 Upsala Nya Tidning
— Administrativ sportchef 2004-2008, Upsala Nya Tidning
— Reporter/redigerare 2001-2004, UNT Sportredaktion
— Redaktör/redigerare 2000-2001, Dagens Nyheter Sportredaktionen
— Redigerare, sport och nöjesbilagan Puls 1999-2000, Aftonbladet
— Redaktör/redigerare 1999, Nya Dagen

UTBILDNING
— Radiomedia och kommunikation, Sigtuna Folkhögskola
— Desktop publishing/Tidningsdesign, Mitthögskolan Sundsvall
— Chefsutbildning, TU Tidningsutgivarnas stora chefskurs
— Super Content Markering Day, Mind Vision/Swedish Content Agencies
— Instaday 2015 Zalster Media

Vill ni ha referenser så fixar jag så klart det.

 

 

Vi hörs!

Jag är ingen superstar när det kommer till att ha möjlighet att svara i telefon. Därför är mejl, sms eller messenger smartast när du vill ha min uppmärksamhet.
Berätta vad du vill eller skicka ett trevligt tjena.

Kontakt

Mejl: susanna@susannalans.se

SMS: 0706-59 89 76

Messenger: Facebook/susanna.lans