I lördags satt jag och en fin vän med ryggen mot väggen och solade på Stationens uteservering med en varsin frisk dricka. Livet lekte, våren var på G.
Men vad fan hände?

Den 1 mars är det fritt fram för restauranger med uteserveringstillstånd att starta våren. Ni fattar lyckan med strålande gult i väderappen när jag styrde kosan mot Uppsala city. Möte med väninna en lördagseftermiddag är ett av mina favoritupplägg. Lägger du till vårsol till det, ja, ni fattar. Då mår man!

Jag VET att man inte kan lita på våren. Jag VET också att det är naivt att tro att en solig dag i början av mars betyder att vintern är slut. Jag är fullt på det klara över att livet leker och den ljusnande framtiden är vår den ena dagen för att bytas till avgrundsdjupt mörker och tveksam framtid dagen efter.

I lördags skuttade jag upp ur sängen, hann med att kasta in en maskin tvätt, att dammsuga huset och sätta grenar från trädgården i fina vaser lite överallt. Min mamma sa att jag gjort fint!

I söndags var klivet ut sängen fullt jämförbart med att bestiga något typ av berg, jag hällde ut det sista av mjölken i vasken för att jag inte orkade ställa in den i kylskåpet. Jag tvingade mig själv att skotta blötsnö i över en timme och ingen, INGEN berömde mig.

Våren är grym. Leve våren!